"A ház téglából és gerendákból épül. Az otthon álmokból és reményekből."

HOMEFOCUS

HOMEFOCUS

"Nagyon örülünk, hogy téged bíztunk meg! "

2021. október 28. - homefocus

Csömörön lévő ház tulajdonosa keresett meg, hogy bár még nem ismerjük egymást, de abban szeretnék segítségemet kérni, hogy valószínűleg eladó lesz a csömöri családi házuk main_2.jpgjövő tavasszal. Szerették volna megtudni, hogy akár a konyhát vagy más helyiséget érdemes-e eladás előtt felújítniuk, vagy hagyják-e az eredeti állapotot. Mennyivel növelnének egyes beruházások az ingatlan piaci értékén.

Egyeztettünk egy találkozót az adott ingatlanban, ahol megbeszéltük, a piaci értékmeghatározás menetét, illetve azt, hogy egyes felújítások mennyi időbe és milyen kiadásokkal járnának, illetve, hogy mik a forgalmi értéket befolyásoló tényezők. 

Januárban találtunk egy panorámás telket Csömörön, ahol a kivitelező is szuper referenciákkal rendelkezett. A panorámába mindenki beleszeretett, még én is :D 

Innentől kezdve felgyorsultak az események, leültünk tárgyalni a kivitelezővel, fizetési ütemezésről, és a birtokba vétel legkésőbbi dátumáról. Elkezdtünk közösen megálmodni a belső terek kialakítását, a homlokzat színét... Egy hónap alatt minden részletet megbeszélve megtörtént az adásvétel és a vállalkozási szerződés aláírása.

Február közepén kezdtük el a családi ház felkészítését az eladásra. A vírus miatt tolódott a videó elkészítése, de a 12.jpghirdetések természetesen elindultak. Egy hónap alatt nagyon sok érdeklődőnek mutattam meg az ingatlant, a Covid-protokoll szigorú betartásával nyílt napokat (open house) megjelölve. Két ajánlat jött egy hónap alatt, az egyik komolytalan volt... Mosolyogva közvetítettem a tulajdonos felé... A másik ajánlat pár napon belül írásban érkezett. Egy nagyon szimpatikus család, reális (4%) alkuval tett írásos ajánlatot. "Sajnos" a járvány miatt gyorsabban érkezett meg a vevő, mint a videó :) 

A vételi ajánlat összegében gyorsan megegyezett a vevő és eladó, a részletek megbeszélése már online  működött, mintahogy az adásvétel is, minden fél biztonsága érdekében.

Miután a tulajdonosok már látták az alagút végét, ezt az üzenetet kaptam:

Köszi, nagy segítség voltál! Nagyon örülünk, hogy téged bíztunk meg! Még szerintem most sem jutottunk volna döntésre az építkezéssel kapcsolatban... kellett egy kis lökés nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://homefocus.blog.hu/api/trackback/id/tr3116732664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása