"A ház téglából és gerendákból épül. Az otthon álmokból és reményekből."

HOMEFOCUS

HOMEFOCUS

A panelok Maserati-ja

2022. március 09. - homefocus

Ajánlás útján mentem egy kedves fiatal párhoz, hogy eladjam minél gyorsabban és minél jobb áron a Bikás parkra néző lakásukat.

Mint azt tudjuk a hirdetési portálokon a nm árak tedsc_0659.jpgekintetében nagyon nagy a szórás. Hasonló adottságú lakás esetén akár 20.000,-Ft/nm különbség is lehet. Ennek egyik oka, hogy a tulajdonos mennyire motivált, mikor kezdte a lakása hirdetését illetve, hogy az adott ingatlanértékesítő milyen sikerdíjjal dolgozik. A tulajdonos találkozásunk előtt, telefonon azt mondta, hogy  40-41 M forintot szeretne a kezébe kapni, mire eljött a személyes találkozó ideje - kb 48 óra múlva – már 10%-kal felértékelte a saját lakását. A portálokat nézegetve elbizonytalanodott, hogy ez alacsony ár lenne. 

Ezen a környéken amúgy is nagy a panelok közötti árkülönbség, nem csak az emelet, és a lakás állapotát kell figyelembe venni, hanem az épület elhelyezkedését is.

A hölgy babát vár, így a kiköltözési idő se volt mindegy, valamint új építésű ingatlant szerettek volna venni, azaz a lakás árának jelentős részére szükség volt, h a hitelt el tudják indítani. 1-1,5 hónap időm volt a sikeres értékesítésre.

Egy hét alatt a felkészítettük a lakást. Színpadképes lett, elkészült a médiaanyag (fotók, videók, hirdetési szöveg).

A lakásról, amit tudni kell, felújított, kedves, fiatalos, 2 szobás,  Bikás parkra néző, panel programos… Azaz nagyon sok ember számára optimális lehet.

Első nyílt napra (open house), 8 érdeklődő jelentkezett 30 perces etapokban.

Az első érdeklődővel sikerült nagyon pozitívan megállapodni. Első szóbani ajánlatát nem fogadtuk el, majd megvalósult az irányáras vételi ajánlat, 1 hónapon belüli teljes vételár kifizetéssel, 4 hónapos kiköltözési határidővel, és ha szükséges további 2 hónapig a tulajdonosok visszabérelhetik jelképes összegért a lakásukat.

Úgy gondolom, ennél jobban nem is alakulhatott volna a kedves fiatal pár jövője. Nagyon szép babavárást kívánok és sok boldogságot, egészséget a babának és a családnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://homefocus.blog.hu/api/trackback/id/tr2617776554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása