"A ház téglából és gerendákból épül. Az otthon álmokból és reményekből."

HOMEFOCUS

HOMEFOCUS

"Rituális táncot jártál és kecskét is áldoztál, hogy az eladás sikeres legyen"

2021. október 15. - homefocus

Az ingatlanértékesítői hivatást leginkább a fodrász szakmájához tudnám hasonlítani.
Van, aki otthon maga vágja a haját, van aki szakemberre bízza ezt. De ami minden esetben igaz, igyekszünk kiválasztani A FODRÁSZT csupa nagybetűvel, akivel szívesen csacsogunk az ott töltött időben, aki szimpatikus, és nem utolsó sorban, tökéletes frizurát készít.

Ingatlan értékesítésben sincs ez másképp, elég számunkra EGY PROFI értékesítő. Sőt minden esetben visszás az, ha 3-10 hirdetés van egy ingatlanról, és ha még különböző paraméterekkel, árakkal is történik az, sok kellemetlenséget szülhet. A lényeg a minőségi hirdetésben, mutatásban, ügyfélkezelésben rejlik.

Ennél a XIV. kerületi lakásnál a tulajdonos egy szimpatikus, elfoglalt fiatalember, akinek se ideje, se energiája nincs az érdeklődők fogadására. Első pár hétben találkozott pár dsc_7389.jpgértékesítővel, de gyorsan felismerte a lényeget. Maga is azt vallja, hogy ő a saját szakmájában profi, mivel ez a fajta értékesítés is egy szakma, ezért az eladást is profira szerette volna bízni, akiben maximálisan megbízhat. Személyes találkozók alkalmával, már nem csak munkatársak lettünk, hanem nagyon jó ismerősök, ezért idővel úgy döntött a tulajdonos, hogy lakása kulcsát - és ezzel a saját jövőjét is ;) - kezembe adja, hogy lendületesen, bármikor tudjam mutatni ezt a szuper 2 szobás, erkélyes, autóbeállóval rendelkező lakást. 

Pár héten belül megérkezett az első vételi ajánlat, amiben, mindösszesen 10%-os alku volt. Sajnos az akkori pandémiás helyzet miatt, a tulajdonos nem tudta elfogadni az ajánlatott, mivel a továbblépése nagyobb ház irányába bizonytalanná vált.

Megbeszéltük, ha a karantén időszaknak vége, újra "piacra dobjuk" a lakást. Így is lett, de legnagyobb meglepetésemre, az érdeklődők száma nagy mértékben csökkent. A tulajdonostól 2.jpgkértem egy nap gondolkodási időt, hogy megálmodjam, mit tudok tenni újra a sikeres eladás esetében, nem szerettem volna azt az egyszerű módot választani, hogy csökkentsünk az irányárból. Arra a következtetésre jutottam, hogy valószínűleg túl rég óta van fenn a hirdetés, és ennek következtében "elfáradt" az ingatlan. Megbeszéltem a tulajdonossal, hogy pár napig leveszem a hirdetést, és ezen idő alatt, új fényképeket készítek, újra felkészítem az ingatlant az eladásra egy teljesen más arcát mutatva a vevők számára.

Hirdetést követően második napon az ingatlant irányáron sikerült értékesítenem. Egy ilyen szívmelengető levél várt a postafiókomba másnap este:
 

"Szia Viki!

 Köszönöm. 
Tudom, tudom. Ez már csak egy rövid, egyszavas mondat. 
Egy mondat, ami sok ember számára egy üres, érzelemmentes szóvá aszalódott a személytelen világban. 
Nekem ennél sokkal többet jelent. 
Köszönöm, hogy a lakásom eladásakor
- Jöttél és engem is hajtottál
- Berendeztél és dekoráltál
- Fotóztál és videóztál
- Videót vágtál és szerkesztettél
- Sales és marketing tevékenységet folytattál
- Lakást takarítottál és átrendeztél
- A lakásomat sajátodként kezelted
- Bennem tartottál lelket és motiváltál, akkor is ha sokszor csak féligazság volt :)
- Szerintem otthon rituális táncot jártál és kecskét is áldoztál, hogy az eladás sikeres legyen. 

Nekem ezt jelenti hogy KÖSZÖNÖMReferencia kép

Bárcsak mindenki, minden területen olyan lelkiismeretesen és profin végezné a munkáját mint TE!!

Minden jót kívánok Neked

Ádám"

A bejegyzés trackback címe:

https://homefocus.blog.hu/api/trackback/id/tr5616730556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása